tisdag 26 februari 2008

Lovet leker

Kaffelukt som förgyller ljudet av morgonradion. Vild springlek och livligt bus, till och med i matstolen. Sol från klarblå himmel. Vetskap om en senare korvgrillning å kanske en öl. Och så nu då. Mannen uppe å fixar brunchvåfflor me' glass. Den här dan kan inte bli annat än uuuunderbar. Har jag sagt att jag fullkomligen ääääälskar ledighet!?!

onsdag 20 februari 2008

TATATATAAAA!

Idag fyller en av världens bästa och finaste människor lika mycket som två femtonåringar tillsammans. Det är värt att fira med lyxig mat och dyr flödande champagne tycker jag. Din gamling!
Inga pinsamma minnen här men några ska jag nog hinna klura ut tills i helgen. Kul med stort firande och många glada kändisar! Många att skvallra för med andra ord... ;-P
GRATTIS HONEYBUNNY!!!!

tisdag 19 februari 2008

Berikad men betungad

Åh vilket kul projekt mina kollegor kommit på låååångt innan jag var påtänkt på arbetsplatsen. Idag har jag medverkat så gott som hela dagen trots att jag egentligen inte alls har tid till roliga projekt utan i stället borde inrikta mig på tråkiga. Jag har med andra ord kommit ännu mer i o-fas med mitt ordinarie arbete. Som om jag kunde komma mer efter än jag är just nu... (men jag gjorde visst det ändå!) Nu gäller det med andra ord bara att bita ihop och tugga sura äppelbitar resten av kvällen. Ingen rast och ingen ro, här ska svetten lacka!

måndag 18 februari 2008

Blommig storhjärna

Undra just om den som googlade på "designade tapeter storhjärnan" och hamnade här hittade vad de sökte efter. Kanske inte så vidare troligt. Snarare då "slarvigt, orenoverat kaos i lillhjärnan". Men lite nyfiken på vad han/hon sökte efter egentligen blev jag nog allt.

Nu är det snart dags för gonatt för jag är vråltrött och less på det mesta. Kan det inte bli leeeeedigt snart!? (Guds röst hörs: "Jo det kan det. Det är bara 4 dagar kvar nu fröken C. Hang in there.") Tack Gud, tack! Precis vad jag behövde! Gonatt då!

söndag 17 februari 2008

Alltid redo!

Vi har inte b a r a romantiserat och snackat välbehövlig barnfri skit i helgen. Vi har gjort praktiska saker också (tro det eller ej...). Jag har äntligen tagit mig in till stan och köpt tyg till farfars gamla ramar. Jag älskar inte precis att gå på stan så därför har det dröjt typ ett år att få upp några tavlor i vardagsrummet. Men nu minsann. Nu har både tyger och förstoringar åkt upp i ett nafs. Så lätt det kan gå när man har fått prata vuxenspråk (vi lovade dyrt och heligt att inte föra barnälsklingen på tal under utevistelsen) i en hel kväll och med undantag för tre korta sekvenser höll vi det löftet på hallelujanska pricken...! Nypåfyllda vuxenenergier alltså.

Pappowicz fick dessutom order om att ta med sig motorsågen i utsiktsframtagarsyfte och nu är vi ett rätt så snårigt rönnträd fattigare men flera meter vattnig utsikt rikare. Tänk så fint när det där gröna börjar komma tillbaka igen!

Sen har vi förstås skottat fram grillplatsen inför stundande sportig vecka och har dessutom gjort upp en eld för att se att det fortfarande funkar. Och ja. Eldar kan fortfarande brinna i vår bästa utemöbel. Njutit hade vi förstås också gjort om det inte varit för det att lilla T:et har ont i munnen och bara grinade och ville in. I alla fall. Om ni vill grilla lite, eller bara elda och titta på det frusna vattnet - kom till oss, här är vi ytterst redo för mesta favoriten vårvintern!

lördag 16 februari 2008

Lördagsmysigt

Nu stundar romantiken. Middag för två med inhyrd barnvakt slash taxichaufför. Öl på trevligt ställe och prat mellan fyra vuxna ögon. Ska bli riktigt trevligt. Om jag inte somnar mitt i efterrätten vill säga. Mys på!

fredag 15 februari 2008

Det bästa just nu

Manshandling.

Skrattade lite för mig själv då vi efter kvällspromenaden hamnade på Ica för några barnattraktiva bananer och mjölk till morgondagens lyxiga sconesfrukost. (Inget godis - jag lovar!) Där kryllade nämligen av medelålders män djupt försjunkna i små välskrivna, välfyllda "post its". Det är alltså så medelålders kvinnor gör när de vill ha en lugn stund för sig själva på fredagkvällarna. Finurligt värre. Värt att notera i nån viktig kalender.

Men nu. Lite samkvämlighet i fredagsmysiga, sömnvänliga soffan. Trevligaste helgen på dig!

torsdag 14 februari 2008

En fin liten eftermiddag

En dag fylld av snor och tunga ögonlock. Möjligen en smula feber. På det; en himla massa jobb och svidande slit långt in på eftermiddagen. Men det glöms fort bort när man kommer hem till sina allra bästa hjärtan på alla hjärtans finaste dag. Romantiken var som bortblåst i våra slemfyllda bihålor men med en liten ansträngning lyckades vi i alla fall ringa hem ett mål utomordentlig thaimat. Måltiden spenderades sen med två par rödsprängda feberfyllda ögon stirrandes djupt in i varandra medan snorpapprena kastades vilt till både höger och vänster. Fyllt av laddade, heta (säkert 38°-iga) känslor med andra ord. Precis som att vara nykär. Fast bättre förstås för vi bor ju i Verkligheten!

Nu trotsar vi lördagsgodislagen och äter gelehjärtan för fulla munnar, en och annan utmattad puss har till och med utbytts. Kärleken spirar!

Hoppas ni haft det minst lika bra och glad sista-timmar-alla-hjärtans på er allihop! Ni är bra och fina och snygga och smarta och hysteriskt roliga på alla sätt och vis! Minns det nu! Puss.

onsdag 13 februari 2008

Å ja!

Helt klart ljusare horisont idag. Alla viktiga samtal avklarade och trots att jag fortfarande är obegränsat sur på att ha blivit blåst på ingångslönen är läget a-ok. Jag som trodde att den var överkomlig känner mig kallduschad när det visar sig att ALLA har bättre lön än jag. Och jag är inte ens helt oattraktiv på marknaden. Sabla fulfasoner sånt där!

Nu önskar jag bara att jag hade tid och ork att planera nåt romantiskt och mysigt till min valentin i morgon. Vi får väl se hur mycket fantasin hinner flöda... vad gör ni för hjärtligt?

tisdag 12 februari 2008

Blä!

Skitdag idag. Besviken. Igen. På samma sak som alltid. Nu går jag och sover och hoppas att i morgon blir en annan dag. Eljest.
Gonatt.

söndag 10 februari 2008

Days of our lives

Allt medan min kille gör kvällstoalett så tänkte jag passa på att skriva hur bra min helg har varit. :-D
Som vanligt trött fredag med tunga ögon i soffan. Barnet sov till 8.30 på ljuva lördagmorgon och vi åt lång frukost till ljudet av en babblande ljudexperimenterare. Åkte sen till mor och far för att premiärsitta ute och elda dagen lång. Och ok. En och annan korv slank ner där bredvid glödhärden. Ursmaskig älgköttsmiddag med rödvin och lite melodifestivalsfirande med många kastade glåpord, för vem kan påstå att det spelades bra musik under lördagkvällen på ettan? Och framför allt; vem kan förstå hur i hela världen Christer Sjögren kan vara en populär svensk artist? Pinsamt värre tycker jag och känner ord som patetisk, slajmig och aningen gubbsjuk komma närmast till ords.

Sen kastade vi oss såklart i säng så fort vi bara hann för att extranjuta av barnvakande morföräldrar och äntligen få strunta i eventuell nattgråt och tidig morgon. Såklart passade hon då på att sova hela natten till 8.30, den lilla och straffade inte de snälla som tagit på sig uppgiften alls.
Sovmorgon. Korvlunch. Skidåkning (på TV, inte live tyvärr. det vore för bra för att vara sant). Flickebarnsunderhållning. Massa, massa tråkig (men ack så skön bortgjord!) rättning. Förberedelse för missnöjda lönesamtalet. Och så en film på det. Med mörk choklad och kaffe som avslutande helgdoftande lyx.

O ljuva veckoslut - kom snart tillbaka!

torsdag 7 februari 2008

PS. C-NZ

Jag HAR inte glömt bort att du fyllt stora trea nollan. Jag hade planerat paket och hela tjollablängen men se vart det tog mig. Ett PS-inlägg på en globalt sett rätt så oviktig blogg. Du är mycken tänkt på och omkramad i mina tankar och visioner om dagen jag blir en bättre människa och gör allting i god tid. Men visst var det så att din riktiga fölsis är i juni, va!?
Hursomhelst. HURRA HURRA för dig. När jag hittar tid ska jag göra nåt kul och bra för dig min kära dialekttalande vän down-under.

All min kärlek. Om än något förvirrad. Saknar dig!

Ung vs skåpgammal

Det bästa med mitt jobb är att jag flera gånger om dagen får känna "åh, så skönt att jag inte är 18 längre!!!!!!" för USCH vilken jobbig tid och FY ett sånt bestyr (se där! ett tydligt bevis på att jag i n t e är 18 längre...) med småenorma oviktighetsdetaljer och sönderanalyserande tankefenomen i ett, i ett. Bara tanken på det ger en liten ångestklump i bröstet. Hur kan man egentligen ha så många tankar om sin egen dålighet och alla andras suveränitet?

Okej. Det kanske inte är det bästa (med mitt jobb) men med en annalkande (och se där kom nästa icke-18-tecken) medelålder och ingen liten endaste pyttemognadskris i närheten så tackar jag de sökande tonåringarna för insikten att det faktiskt INTE var bättre förr...

onsdag 6 februari 2008

Sorg och glädje

Söndagen blev en sån där bra helgdag som man har ibland när man hinner umgås med en massa gamla goda och vara ute i snön och äta god mat och prata om viktiga saker och storfamiljumgås och vräka i sig fika utan att känna sig världsonyttig. Sen på kvällen var det som att allt det försvann och förbyttes och förtogs och ersattes av tråkerier i stället. Måndagen gick också den lite i svart färg. Ingen sömn, världens blödningar, utmattad, avblodad och outsövd med snudd på migrän gick dagen inte, varken snabbt eller smärtfritt förbi. Och så nu idag då. Världens längsta, tyngsta dag och jag känner mig helt uppfylld av glada tankar och hurrarop igen.
Hur kan kroppen så brutalfort fylla en med svarta respektive rosaskimande hormoner om vartannat? Och varför?

Nu ska jag ta vara på de rosaskimrande och njuta av de sista kvällsminuterna med lilla tjejen som visst inte var så trött efter en 3-timmarsvila och nu stapplar omkring med sista lilla kvarvarande energin en hel halvtimme efter vanliga läggningstiden.

Uppdatering: Inget särskilt har hänt. Stormande mens. Ingen sömn. Förhållande på trötthetslågvarv. Massa jobb. Lite tumansunderhållande aktiviteter. Slut på energi. Inget mer dramatiskt än så orsakade veckostartarsvackan. Men tack för tillropen!

tisdag 5 februari 2008

Veckor som flyger Concorde

Jaha. Så var det dags för långonsdag igen. Tuffa, tuffa dag. Jag har laddat hela supertisdagen med två smaskiga semlor och resterna av helgens lördagsgodis (jag vet. man ska äta sånt på lördagen. inte på helt vanliga vardagar.) så nu är jag sockerhypad och säkert lagom hjärnskarp i morgon bitti.
Som vanligt är jag trött. Men faktiskt lite mindre än tidigare. När lilla T vaknade flera gånger per natt med tandont (?) så stupade vi i säng så tidigt, så tidigt. Men nu. Nu är klockan 22.23 och jag kan nästan tänka mig att vara vaken och se Super Tuesday-programmet som börjar om 20 minuter. Jobbar nämligen med amerikanska valet just nu och känner att jag nog borde vara så uppdaterad som möjligt. Det är spännande det här med Obama vs Clinton trots att jag inte riktigt kan ta ställning själv vem som nog skulle vara bäst för uppdelade USA-landet.

Mitt nästa projekt m å s t e bli att bli en hälsosammare person i världen. Nu har jag äntligen köpt min yoga/träningsmatta och har ingen anledning att skjuta upp hemmapilatesen och yogan längre samt inte ett endaste dyft att skylla på för att slippa. Jag trivs bara allra bäst när jag får vara ute med pulkabarnet och pulkdragarpappan i gnistrande snölandskapet och rödaste kinderna - men hur många centimeter förkrymper det min midja egentligen?

Så så. Heja nu vildsint på Obama. Eller Clinton. Eller för all del McCain eller Romney om det nu skulle vara så. Må er onsdag vara kortare än min.

lördag 2 februari 2008

Idag har jag...

- kört mot rött ljus. who - rebel - me? (näe. bara blindstyre och klant.)
- köpt en ny, rymlig väska som jag lätt kan ta hem en massa papper som jag, i mitt inre, låtsas att jag ska rätta "över helgen" i.
- ätit en supersmaskig, säkert vrålnyttig, räkmacka.
- stoppat mitt barn från att sparka sönder ett allmänbord med sina starka småkängor.
- fyndat pepparkaksformar till nästa års (redan efterlängtade!) julpepparkaksbak med lilla tomtesugna barnet.
- gått på allmäntoalett bara för att komma ihåg att ja. det ÄR äckligt.
- skrattat en del åt en liten person som just kommit på det här med borta! och slut! med tillhörande gester.

och nu. nu ska jag mysfika i föräldrafrid med min älsklingskille. sayonara, salud och trevlig fin de semana!