fredag 28 mars 2008

Den selektiva fixaren

En trött, lite gnällig tjej somnade precis på pappans axel. Ingen barnvaktande ursäkt att slippa slipa lite spackel alltså. Äsch då. Jag som bara vill göra de roliga delarna av renoveringen. Andra alternativet just nu är att koppla in elen. Kanske spackelslipandet passar mig bättre trots allt...

onsdag 26 mars 2008

Spånig

Här hemma hinns inte mer än att ställa tillbaka dammsugaren efter ett ärevarv innan det är skitigt och yr byggdamm igen. Sågspån fullkomligen rusar ner genom taket (nåja, väggspringan) som är lite halvöppet och vi går omkring i ett spånigt kaos hela tiden. Nåväl. Bara att acceptera och förhoppningsvis få njuta av frukten av allt det underbara som det spånmedförande arbetet i bästa, och mest troliga, fall för med sig.

Full fart mellan 06 på morgonen då lilla T ser det passande att vara pigg och glad och redo att starta dagen med alla cylindrar i go-läge ända till sjusnåret då hon avsprungen slår huvet i kudden igen. Under dessa timmar jobbar vi högljutt med så mycket vi bara hinner för att utslagna krascha i soffan lagom till Nyheterna. Mycket kraft och tid tar det men ACK så kul det är att fixa åt sig själv. Bara sig själv och ingen sketen hyresrättsförening.

Idag har jag, i visst samförståndseftersträvan från den färgblinde och obekymrade mannen, valt tapeter och visst pirrar det lite i inredningsnerven. Valde jag rätt? Svaret på den frågan kommer nog tyvärr inte förrän till veckan då de två fondväggsrullarna kommer till schtaan. Den som lever får se. Kanske kommer ett litet smakprov här... ni kan förresten redan nu få tjuvkika på den underbara enväggstapeten - en liten onsdagssmakis från Boråstapeters kollektion Hanna - varsågoda!

söndag 23 mars 2008

Kaffepaus

Alltmedan mannen leker med sina powertools (eh. nej. inte så pervo som det kanske låter...) plockar jag med barnbokshögar och andas in ångorna av sågspån och gammalt damm. Kanske o:ar och å:ar ibland bara för att tapeterna under de nuvarande är såå fina och underbart charmiga. Men mest dricker jag kaffe och njuter av att vara ledig. Energin håller på att återvända så sakteliga. Att damerna på jobbet gör såna här resor praktiskt taget gratis förvånar mig mycket. Om priset är en veckas återhämtning vet jag då rakt inte varför de sliter häcken av sig gång på gång...

Nu är det (såklart) dags för kaffe igen.

Glad fortsatt påskfirande med familjer, kärlekar och det stooora påskägget som haren lämnat på pin kiv då magen egentligen redan är tillräckligt stor och frodig (ehe. det sista kanske mest gällde mig själv och det brist-på-självkaraktärs-gnagande-samvetet .)!

söndag 9 mars 2008

Ett språng

Nu drar jag till sydligare nejder. Jag är nästan klar med allt. Måste nog sova. Ska upp innan 4. Virrvarr i huvet. Hoppas på vår. Och få saknadsstunder. Ha det skönt allihopa!

fredag 7 mars 2008

Glad och bra helg på er!

Slitet blev klart redan vid 14.30 idag så jag hann precis störta iväg till F-kassan för att panikfixa ett hälsoförsäkringskort. För en sak är då säker. Har jag inget med mig så kommer jag med 100%s säkerhet att bli hypersjuk! Trots att jag aldrig är det annars. Med två framtida veckor färdigplanerade och helt iordningsställda så kan jag så här med facit (och ja, det har jag gjort mer än ett par versioner av i veckan...) i hand säga att det ju gick ganska bra ändå! Ett par tusen gråa hår rikare och åtskilliga familjekvalitetstimmar fattigare så hann jag verkligen med allt för att få ha en helledig helg innan avresa. Nu ska jag bara pussa på min hängige hemmapappa för allt vad tygen håller resten av kvällen. I morrn vid sju sätter jag igång och sniffar i mig Litens dofter och häftiga humör så jag får nog för resten av veckan. Idag har hon för övrigt lärt sig att säga sitt eget namn. Det låter kanske inte som när jag säger det, men ändå. Världsbäst är hon. Den lilla pussvirvelvinden.

Nu på kvällen även ytterligare en milstolpe - jag tvingade henne att acceptera mig som godnattare igen. Bara pappan har varit god nog ett bra tag nu. Idag fick hon lov att ta mig som substitut. Det gick väl sådär bra kanske. Något som normalt tar 10 lugna minuter tog nu 45 absolut helkaotiska. Men idag stod jag obevekligen fast vid mitt beslut att bryta trenden. Det kommer att ha träningsvärkande konsekvenser i morgon kan jag säga. När hann hon egentligen bli en stor och ganska tungburen liten flicka?

torsdag 6 mars 2008

Lite hektiskt...

Nu försvann jag ett tag igen. Blev nämligen klart i tisdags att jag åker till ett utomsvenskt land på måndag mycket, mycket tidigt. Jobbet kallar men gudihöjden va mycke de vart att gö' plötsligt! jobbplanering hit och dit och upp och ner. Massa dokument som ska vara klara om två veckor var plötsligt tvungna att vara klara nu. Så denna veckan har det blivit åttafemjobb samt sjuelvajobb. Gäääsp och krasch i gammelkroppen! Det ska dock bli mycket trevligt att åka iväg till en förhoppningsvis vårinspirerad medelhavssko med en massa trevliga människor. Vandra och besöka och dricka vin och läsa bok på nån trevlig piazza.
Baksidan är förstås att vara utan min lilla vandrande pinne i hela 8 (!) dagar men det kanske glöms bort lite väl framme i resestaden totalt aktivitetsschemaspäckade. Både lite najs och lite bajs alltså.

Perfekt timing vad gäller att slippa energiuttömmande, frustrerande, oförstående, inkompetent människa i alla fall. Och trevligt att få åka iväg med dess motsats!
Så om jag nu inte syns till här mer innan påsk så vet ni att jag har en stunds egentid (med tjugoen andra förvisso...)
Kramar från trötta tjejen

måndag 3 mars 2008

Berg- och dalbana

Idag under arbetstid har humöret som vanligt fått pendla vilt. Först en besvikelse i form av det faktum att mitt missnöje med lönesitsen inte verkar förbättras avsevärt. Inte alls faktiskt. Och motiveringen är dessutom bristfällig.
Men så mitt i allt pengaelände kom en underbar själ med en fin, fin överraskningspåse FULL med underbara små plagg för en tinitott och det var ju så gulligt att mitt hjärta bara log resten av dagen!
Tills nu på kvällen då förstås. Vi glömde nämligen grodan hos mor och far i helgen. Då förstår ni kanske att det inte var vilken groda som helst som klantigt nog försvann ur våra metvetanden en ödesdiger stund vid packningsdags, utan bästa gonattåsovgottgrodan. Den som hon håller i handen och snusar lite på sådär gosigt vid läggdags. Avslappningsgrodan. Ingen groda ingen avslappning. Alltså ingen ledig kvällsmysig stund för föräldrarna idag.

Hoppas på en humörjämnare dag i morgon. Men det är nog inget man kan räkna med. Upp och ned, ned och upp. Frk C är som en galen tupp.

söndag 2 mars 2008

Söndagsinförjobbetångest

Ja så var då denna fantastiskt sköna vecka över. Det slår mig varje gång hur mycket man hinner här hemma när man är två lediga vuxna per vilt och livligt barn. Vi har hunnit riva ut den gamla, förfärliga inredningen i ett av husets rum; här har sågats, kofotats och rivits 5 lager tapet. Tapetavlagringen skedde däremot helt i onödan för mannen kom, när jag klöst färdigt, på att vi skulle riva bort hela de gamla skivorna bakom. Allt jobb förgäves alltså. Nåväl, lite terapi för en sliten själ var det nog allt ändå.
Förutom detta har vi inhandlat utrustning för grunduppfixning samt hunnit vara ute en hel massa med barnet, pulkan och den värmande vårsolen slash grillelden.
En liten firning av en fin, smart å rätt så fantastisk 30-åring har vi också lyxat till vardagen med.

Skönt värre med andra ord och nu återstår bara att längta till nästa ledighet, hela 13 arbetsdagar bort. Söndagsnjutningar till er alla.