onsdag 31 december 2008

Ett nytt försök...

Har skrivit två inlägg de senaste dagarna som jag lyckats fippla bort och sedan struntat i ( - tänk bara så mycket insiktsfullt ni missat!). Tänkte mig nu ett nytt försök med önskningar om ett GOTT NYTT ÅR till alla fina, rara, underbara!

Idag håller vi oss inne i stormvarningsblåsten - såsar runt i hängiga, mjuka kläder och dansar vilda danser till Smurfarna. Ungefär som resten av lovet sett ut alltså med undantag för att vi umgåtts lite mer och njutit av nypåfylld umgängesenergi och mersmak av goda vänners lekar och kloka huvuden. Det är verkligen überljuvligt att vara två vuxna hemma och ta hand om de två små fantastiskt fina och hjärtvärmande små barnen som trots allt tar ganska mycket tid när man är själv och blir en lätthanterlig trevlighet när man kan dela.

Krutdurken T vill hemskt gärna åka "bojass" (= madrass) hela tiden nu så nu tillbringar vi resten av dagen i böner till vädergudarna om klart och lagom kallt vinterväder med madrassåkning och varm choklad på renskinnet. Lite god mat ska vi förstås också hinna med för det är väl det som nyårsafton handlar om. Innerlig njutning med dom man älskar allra mest. Kanske åker sovrumsväggen ner av bara farten...

Kramar till alla och godhälsoönskande skålar från oss här vid vattnet! Ses på andra sidan...

HELT KLART DET BÄSTA MED 2008, alla kategorier:

torsdag 25 december 2008

Slut lugn?

Vi har för övrigt bestämt oss för en slutiltig planlösning nu så ikväll har vi börjat riva ner nästa vägg i Projekt: Husombyggnation. Kanske dumt nu när vi hade det så mysigt men det är ju inte så ofta man är hemma båda två under en längre tidsperiod. I morrn blir det inhandling av påbörjarkitet med reglar och sånt man kan behöva till den nya väggen. Och kanske en burk sockersugshämmande piller. Lev och må!

En frisk, lugn stund

Sådärja. Nu har jag hunnit med både att umgås med hela släkten därhemma, att äta för två eller tre och att få lite härlig mjölkstockning och hög feber. Det mesta juliga avklarat alltså. Hade middag med mammas sida av släkten och kände sen att bröstet började ömma (trots att ingen av dem är särskilt våldsam) och sen bröt infektionsdelen av det hela ut. M fick sköta all sorts ruljans här hemma och det var nog med viss lättnad som jag vaknade till liv igen just innan jul och kunde hjälpa till lite med manövreringen av hushåll och två småbarn för att tillsammans precis hinna sjösätta julaftonens proteinfrossa. Och paketinslagningen av de få paket vi handlat i år. Tack och lov så köper vi inga vuxenpresenter i familjen längre så jag behövde inte brottas i alltför många affärer dan innan Dan.

Av tomten, som visst var särskilt snäll i år, fick jag ändå ett fint rött underställ, PRECIS ett sånt som jag behövt så länge och tänka sig - det låg i precis ett sånt paket som jag minns att jag själv slagit in i fint stjärnpapper för en dag sen eller så. Tack tomten! I övrigt tackar jag tomten för mina två finfina barn och finfina pappan till mina finfina barn för en skön första tid i hemmet, som trots bröstklumpssjuka varit så bra och mysig som man bara kan drömma om som trött, men oerhört lycklig, tvåbarnsmamma!

Så här fina är mina utlovade finfinaste som jag nästan pussar sönder så fort jag får chansen (som med en av dem inte är särskilt ofta då ordet NEJ är det mest välanvända, nästan söndernötta, som finns i det här huset sedan en viss tid tillbaka). Pussungar!

torsdag 18 december 2008

Whoa!

Jo det är nog så att jag fortfarande är lite kär i Markus Fagervall. Om det inte var för den där tjejen han har så kan det hända att jag skulle gift mig lite på sidan om mitt förhållande här hemma.

Nu ska jag och min stora tjej åka och handla inför julen. Kan bli ett kul projekt med alla julhelgshetsande.

Ps. Amanda Jenssen är inte så dum hon heller.

Källa: Frosseri i gamla Idol-paradnummer på YouTube

måndag 15 december 2008

Oj en sån paus!!!

Jag tänker att jag ska hinna/orka/vilja skriva nåt varje dag men jag hinner/orkar/vill visst inte nog mycket. Jag har försatås också, sedan 10 dagar tillbaka, ett underbart mjukt litet bajstrollsknyte att ta hand om och lukta på och det verkar ta upp all min tid och bästa förmåga. Men vi lever och mår bra och jag LOVAR att det kommer nån liten bild på världens bästa och finaste lille kille här snart. Han har för övrigt fått ett namn idag och jag är precis som sist alldeles till brädden fylld med kärlek och lättillgängliga tårar bara vid tanken på att barnafödande funkar och funkade för just oss just denna gång. Det är svårt att inte bli högtidlig när barn kommer till världen...