lördag 28 april 2012

Dagens roliga 5-åring

- Titta mamma vilka fina hundar.
- Mm, ja, det där är en sort som heter collie.
- Jaha, tror du att det kan vara för att de ser så bra?

Sen vid köksbordet. Klockan är tio i sex och vi ska hinna duscha och äta frukt innan Bolibompa. Hon känner att hon har lite bråttom och frågar mig vad klockan är. Jag svarar att den är tio i.
- Det är ju tio varv med långa visaren.
- Ja, det stämmer.
- Men mamma, nu kan jag nästan allt om tid!

Vid frukost var hon mycket varm och fin mot sin lillebror och försäkrade honom om att han är hennes bästa kompis "Men allvarligt alltså M, du ÄR min bästa kompis!" och att de inte kunde koncentrera sig på maten för att de skrattade så mycket så fort de tittade på varandra.
I dag en mestadels glad och lättkommunicerad dag, igår hemskt mycket sexåring som förskoleuttröttad smällde i dörrar och skrek. Aldrig stiltje, alltid åtminstone kuling. Mycket att lära för oss alla. Nu lördagsfilm och ett glas cider. Trevlig helg!

söndag 1 april 2012

Till insikt

Tiden är knapp. Sjukt fullt upp på jobbet; det här med att vara researrangör har helt klart både för- och nackdelar inbakat i arbetsbeskrivningen. Mitt i allt roddande insåg jag att jag varken har svala kläder eller bikini att ta till om vi får en favorit i repris och hamnar på övre sidan 40-strecket. Nätshopping nästa alltså. Något snopet att inse att det mesta inte kommer förrän i maj, långt efter att vi kommit hem igen.

Nu måste jag dessutom ta tag i röjning av barnens garderober. De växer så att varken jag eller kläderna hinner med och här hemma råder (som vanligt) allmänt kaos . Bara att ta tag och bita i och bocka av ett nödvändigt ont på listan. Roligare än att jobba men betydligt tråkigare än att lägga sig i soffan och läsa bok.