onsdag 19 september 2012

Rullande RRRR

Lillebror har lärt sig att säga R men har lite svårt att få till det på alla ställen i orden. Han är så söt att vi andra i familjen dör när han försöker få till det! Härmar blir lätt till häRRRRmall och initiala R blir väldigt tydligt uttalade RRRRRallybil. Ibland övergeneraliserar han hejvilt så att också de bokstäver som SKA vara L blir R; exempelvis skaR i stället för för skal.

Två barn som blivit så stora på så kort tid. Jag undrar hur det blir om några veckor när den nya kommer ut. De blir väl som ett par tonåringar à modell mindre i ett nafs. Barnen som just nu kör ramsan "Godnatt hjärtablommamamma! Jag älskar dig mest!" varje kväll när de ska sova. Det ska jag minsann påminna dem om när de blir tonåringar på riktigt.

Långt förbi godnatt nu för den här sprängfyllda mamman så sov gott till mig. Må nattvändningarna bli få och lungorna stora.

tisdag 11 september 2012

Great deal?

I går sade alternativt gjorde jag något som i 6-åringens ögon ansågs provokativt och oerhört korkat (jag minns inte vad och säkerligen inte hon heller). Gissningsvis var hon redan för trött och orkade inte hålla uppe skenet av beskedlig social individ längre. Hon funderar en stund på ett riktigt hårt straff och kommer fram till:

- När jag blir stor ska jag jobba i affär och då ska du få betala de dyraste priserna!
- Oj, jaha, hur mycket ska jag betala då?
- 700.000 kronor!
- Och vad får jag för det?
- 100 kronor.

Det här med att gå i skola och så hemskt gärna vilja kvällsaktivera sig trots att man inte riktigt orkar är väldigt jobbigt när man är sex år. I övrigt har vi fått en tjej som nog börjar landa lite i sin person och är betydligt mer harmonisk och tillfreds trots vissa gnistsprak då och då.

Nu längtar vi till fredagsmys och familjeplask. Och såklart till att magen faller ner lite och slutar att dra sig samman hela tiden så att jag kan andas igen.