lördag 14 augusti 2010

Loppisdag med tvist

Dagens fynd i Badhusparken gjorde att hela dagen fick lite av ett gyllene skimmer över sig, jag fick tag på i stort sett allt jag tänkt att jag borde investera i inför hösten. Måste få ner på lista för att påminna världen om hur bra loppis är! För blotta 400:- fick jag tag på:

* Sprillans nya täckbyxor och galonbyxor
* PoP skaljacka, som ny
* Kuoma vinterkängor
* Två klänningar, av bättre märke
* CeBe skoterhjälm med glasögon
* Två varma täckmössor
* En stor lastbil och tio stora dinosaurier till nya sandlådan
* En tramptraktor med släp
* Dagisväska
* Sex par byxor; fin- samt dagisvarianter
* En kofta
* Höst/Vårkängor och grövre gympadojjor
* Barnskridskor
* Fem Bamse-tidningar som ny billektyr

Efter denna shoppingadrenalinens kickstart på dagen åkte vi inlands i hettan och fick återigen fylla vårt släp med nykapad ved och en heldagsutfodring. Känns lyxigt med snabbsovande barn, en springtur i solvarma skogen och en man som dyker på golvvärmeinstallation medan jag sorterar resten av det nya arbetsrumsinnehållet. Dessutom hann jag slumra till på soffan innan middagen. Att ligga i ett rum utan stökande barn och drömma bullerfritt i en timme kändes den där stunden som rent paradis.

lördag 7 augusti 2010

♥Mac

Ryggen knäckt av igår sandlådesandsskottning och idag trädbortforsling men ALLTSå så bra det blev! Nu har vi ny gård och nya visioner. Kanske klättrar bastu aningen högre på prioriteringslistan. Jag längtar så gudilådan mycket efter värmefyllda kvällar och bad i kallt vatten. Världens bästa.

Nu jäsikens kommer snart nya datorn. Då blir det bilder av. Fina, sköna sommar! (Helst i veckan då vi varit hel familj i hela 9 dagar - snälla Kiruna, var färdig med min man snart!)

torsdag 5 augusti 2010

På dagens agenda

Sandlådebygge under tallarna medan spacklet torkar i blivande arbetsrummet.
Grillade hamburgare på elden i blåsten.
Det var väl ungefär så långt vi kommit.
Och så undrar vi var man får tag på bra sandlådesand. Var får man tag på bra sandlådesand?

tisdag 3 augusti 2010

Vi utvecklas

Lillkillen
Kan inte gå, springer överallt. Vägrar oftast middagsvilan. Busar och skrattar, häller vatten på kläderna flera gånger om dagen - satte sig i dag i poolen med kläder och skor på. Hämtar skor och vill ut så fort vi är inne. Har kort stubin och blir vansinnigt arg om det går honom emot. Gnäller när vi inte förstår och vill upp i famnen. Vill åka bil och läsa om alla fordon i böcker. Vroomar och tutar och skorrar mest hela tiden. (Har tydligen nån sorts pojkgen som helt klart saknas i det andra barnet.)
Ordförrådet fullkomligen exploderar av nytillskott. Viktiga just nu:
bam - banan, äppe - äpple, gacka - macka, kAka, gass - glass, gicka - dricka (vatten), ki-i - kiwi
onta - onsdag & storasyster, tn-ta - storasyster, faffa, famo, offa/moffa, m-m, oIj
tick-tack - klocka, pampa - lampa, tn-tut - tittut, ding dång - dörrklocksringsugen, gung-gung/gunGa, giisa - grisa, bajs/bajt/tapt - bajs (och majs), kisch - kiss
och förstås favoriterna: titta! dä! den! taack! wow!
Vill alltid samma som storasyster och härmar systematiskt allt hon säger och gör. Bra på att lyssna på nej och får inte, blir lite ledsen/skamsen när vi säger till på skarpen. Gillar pussar och att springa vilt i cirklar.

Stortjejen:
Är helt klart i en "utvecklande" period just nu. Så fort jag yttrade orden "mer harmoniskt hemma" så drog trots deluxe igång. Nu testas varenda liten gräns igen, hon drömmer mardrömmar och är tillbaka i vanan att, framåt morgontimmarna, sova i vår säng trots att hon mest sparkas och ber oss att sluta andas på henne. Hon kan inte hålla sig från att fråga varje fråga minst 100 gånger i förhoppning att svaret blir annorlunda med uttröttningsmetoden och tjatar nästan sönder oss vissa dagar. Tack och lov att hon mellan varven är ljuvligt fin och smart och glad och rolig för majgosh vad det kan ta på. Smart och klurig i sina funderingar och formuleringar, glömmer aldrig minsta lilla löfte och är fortfarande lika sömnkänslig som när hon var liten. Blev arg på morfar häromdagen då han kallade henne Pruttan, fast det egentligen var bruttan. :) Vägrar alltsomoftast trosor för att hon "måste lufta snippan" alternativt tar av sig dem på väl valda ställen.
Har plötsligt blivit en liten våghals som gillar att gunga högt, klättra och annat okaraktäristiskt. Jag tackar studsmattan för hjälpen. Balans på beställning.

Mannen:
Har fått en veckas semester och utvecklar förmågan att göra saker snabbt, utan startsträcka, för SOM vi ligger efter efter en sommar med mestadels barnpassning på schemat. Sträck upp händerna i luften och skrik HALLELUJA!

Själv:
Utvecklar jag min förmåga att försöka få det att kännas som att jag semestrat och inte varit i någon enda konflikt i sommar. Laddar för kommande veckas inskolningar på en man hand. Njuter av att se saker hända och gillar hemmets utevrå mer än någonsin. Sover alldeles för lite och jobbar på en insomnarstrategi inför jobbstart.