tisdag 28 juni 2011

Lite fullt upp bara

Efter helt fantastisk utlandsresa med ännu mer fantastiska vänner så har livet minst sagt varit lite andan i halsen-framkallande. Avslut på jobbet och förskolan. Uppstädning och hopsamling. Lukten av hägg och sen syrén. Allt sedan resan har vi dessutom, parallellt med livet, börjat förbereda nya köket. Äntligen är det på gång, som jag har längtat efter fungerande arbetsytor! Vi har planerat, beställt (golv, avlopp och kök), rivit, rivit, rivit, sålt, gjort om, gjort rätt. Vi har helt fantastisk hjälp av våra föräldrar om ställer upp på allt och underlättar vår vardag något enormt, annars skulle det här projektet gå MYCKET s a k t a framåt. Nu avancerar vi faktiskt och det är, tro det eller ej, dags att börja lägga golvvärmeskivor redan i morgon. Halleluja!

El, vatten- och avloppsrör dragna, golvreglar förstärkta och tilljämnade, reglar tillagda och spån framochtillbakaskottat ett "par" gånger. Arbete för tre människor i två hela (långa!) dagar. Sån tid sånt här tar. Det är roligt men det tar sin tid, bara problemlösandet tar väl en sisådär en halv dag per dag.

Lite tröstlöst kan tyckas när man är en sån som jag som vill se resultat igår och man tar sig en titt på våra före och efterbilder just nu i projektet. Härligt bara att man kan känna sig så nöjd efter så osynliga vinster. Men idag känns det närmast euforiskt att nästan ha hunnit fram till golvläggning. Tacksamhet till mamma och pappa som allra minst förtjänar epitetet Supermänniska efter dessa dagar.

Ska försöka dokumentera och minnas vår resa men det blir inte mycket tid vid dator nu. Vara med barnen på förmiddagen. Lunch. Hjälp och arbete från efter lunch till sovdags. Stupa i säng och dö en smula av att kroppen inte är van att kroppsarbeta hela dagar. Tungt, fint och roligt. Och dammigt.

Inga kommentarer: