tisdag 18 december 2007

Sjuka värld!

Svart på vitt: svenskarna köpte förra året 22000 ton leksaker som skeppades in i landet lagom till juletid. Det är 17 kg leksaker per barn. På EN ENDA dag. Det är ju för fan helt sjukt, vrickat, befängt och idiotiskt. Vad håller vi på med egentligen?
Tänk dessutom på att det bara gäller leksaker. Ingen enda vuxenklapp inräknad. Inte heller de grejer som redan fanns i Sverige vid tidpunkten. Det är enbart importerade grejer det här.
Hur fånigt det än låter så önskar jag att föräldrar kunde ge sina barn villkorslös kärlek, juligt mys och tid i överflöd i stället. De får så mycket grejer att de inte kan hantera situationen och blir små otacksamma troll med horn i pannan. Härlig björntjänst så här lagom i juletider. Inte konstigt att barnen blir som de blir... (säger hon den erfarna som träffar en hel hög med julklappskrävande egotroll dagligen på sitt jobb!!)

Inte?

3 kommentarer:

Syster söt sa...

Word! Tänk vad härligt det vore om alla barn fick uppleva härlig julstämning och mys och pyssel istället. 17 kg leksaker per barn låter verkligen helt vansinnigt...

Åsa sa...

Huvva!

Nybliven sa...

SyS: Det är så knäppt att man dånar. Tur att det finns kloka barn som oss... ;-)

Åsa: Mmm. Man får göra sitt bästa för att inte gå i samma fälla själv...
Hoppas allt är bra med dig och bråcket!