lördag 9 juli 2011

Skogsälvandag

Idag lade vi ner alla verktyg och drog på äventyr med hela gänget från förr med familjer. Vilken dag! Hett som, jag vet inte vad och massa kul för barnen. På väg dit hörde jag att M hade något i munnen (då han på senaste tid gått in i någon sorts oral fas och stoppar allting dit) och frågade honom:
- Vad har du nu i munnen?
- En tånagel, blev det spontana svaret.
Haha (inte ett dugg troligt och därför rätt kul, annars hade det varit döäckligt).
- Men varför har du en tånagel i munnen?
- Från pappas tå.
Fantasin är det minsann inget fel på. Sedan har han fortsatt med sina egna små skämt resten av dagen...
Vi har också tittat på grisar, fiskar, hönor, katter och klappat och matat kaniner. Vi har badat i pool där stortjejen, som håller på lär sig att simma så sakteliga, fick chans att använda puffarna och spratteltekniken. Vi har gungat, hoppat studsmatta och ätit god mat. Huttit träffa äldsta finvännerna samlade för en gångs skull och alla deras fantastiska små, och stora barn som vi träffar alldeles för sällan!

En lyckad dag helt enkelt.

På vägen hem tänkte vi lämna barnen hos mamma och pappa för att få jobba på lite i morgon men T satte emot sin tjurigaste, avigaste sida och vägrade att sova hos mormor och morfar (som hon annars älskar att göra men nu hade hunnit bli alldeles för trött för att acceptera). Det var med andra ord bara att dra upp sovande lilleman, in med hela packningen i bilen och hem igen. Han rörde inte ens på ögonlocket och när så bägge nu sover sött efter en lång, tryckande varm dag är det bara att ta på sig arbetsstödstrumporna igen. ;)

Inga kommentarer: