måndag 7 april 2008

Just Nu

Joda. Vi lever. Och jag skönjar den första riktiga nedförsbacken på ett tag. Välplanerat jobbande, en ljusnande vardag med flera roliga kalas och socialiseringar i agendan och bara en kort tid kvar till sommar och sand mellan tårna. Känns skönt. För båten har varit liiite tungrodd ett tag nu. Har känts som alldeles för mycket vardag och alldeles för lite fiesta och romantik ett tag nu. I min stilla fantasi känns det i såna stunder som att det skulle varit bättre nån annan stans. Nån sån stans där vi känner folk och kan umgås när vi vill. Där gräset alltid är grönt och luktar gott. Har drömt lite om Umeå och det ljuva livet där med alla sköna, fina människor och till och med lite om Älvsbyn av samma anledning. Tankarna till trots så vill jag nog egentligen inte bo där så jag tror att det är det mörka, antisociala halvåret som påverkat mitt fördunklade sinne och helt och fullt tagit ut sin rätt på en redan innan uttröttad.

Nu är köket och vardagsrummet städat och lilla sötnosen godnattläst och nattad. Som sagt. Livet leker. Inte ska det till mycket.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var kul att träffa dig och fina dottern igår!

Nybliven sa...

Åh detsamma säger jag! Synd bara att jag inte hann lägga ögonen på den treåriga godbit du ackompanjerade!

Tummarna hålles för god lägenhetsjaktlycka!

Annas resa sa...

Inte får du ens tänka på en flytt!!!! Jag är ju så glad att ha dig till kollega! Och snart kommer jag igen lite mer och klarar av att jobba några procent till...:)

Jag bokar raskt in dig till lunchdate på fredag och en paellamiddag med repektive och barna ute i vår trädgård i sommar (om du vill...)

Stor styrkekram till dig!!

Nybliven sa...

Åh, så klart att jag inte har tänkt att flytta på riktigt. Ibland när vi har varit vinterasociala ett längre tag tänker jag bara att det hade nog varit "annorlunda om..." Såklart att det är enkelt på platser där man redan känner en massa umgängesfolk men å andra sidan så vet jag ju att det kommer att bli precis samma brasituation här. Det är ju det här med att ge var sak sin tid...

Men lunchdate låter bra! Och paella också såklart. Mys i trädgårdar är jag alltid för!