torsdag 26 februari 2009

Tiden flyger Concorde

Sen sist har vi hunnit vara pappa/sambolösa, haft mystiska kräksjukesymptom, smittat av oss på morföräldrarna, skottat ännu mer snö (nu har vi minst en meter höga gångar runt hela huset), handlat massa nya böcker på bokrean, läst en massa(!), gått på sköna promenader och lekt häcken av oss på öppna förskolan. Åtminstone en av oss. Det kan hända att en låg i vagnen och sov och en drack sjukt massa kaffe under tiden.

Med alltmer värmande sol, blå vårvinterhimmel och gåvänlig syskonvagn känns lediga livet ljuvt. Den djupfrysta nottbottniska själen är på upptining och kalendern ganska full trots föräldraledighet. Vi myser och mår bra. Bråkar ibland så att gnistorna flyger men myser i alla fall för det allra mesta. Konstigt att just våra barn så tidigt visar egna enorma viljor när just ingen här hemma är minsta lilla tjurig eller explosiv...

Nu ska vi läsa Gittan och Bajsboken för miljonte gången i ordningen. Men först söva gnällig bebis som redan blivit en fena på att rulla runt från mage till rygg, som gärna håller upp sitt nyfikna bebihuvud, som blivit stor som en medelstor hund och som fyrar av de mest bländande tandlösa leenden och gurglande skratt en underställsklädd mamma kan önska. Roger över, roger ut.

2 kommentarer:

Annas resa sa...

Bajsboken rules! (Jag kan den nästan utantill...)

Nybliven sa...

Ja OJ vad den går varm här hemma! Ser ju lite tråkig ut i vuxna ögon men inte när man är tvåochetthalvt och äntligen vågar bajsa på pottan efter tidigare långa, krångliga bajsprocedurer.

Mår bra hoppas jag!!!