torsdag 22 april 2010

Vår ute, vår inne

Med nystädad källare för mannens musikaliska behovs skull kändes vårrensingen påbörjad. Idag firade vi in våren med sovmorgon (intet nytt), lång skön frukost i familjeharmonisk atmosfär och sen på med galonisarna för en cykeltur till vänner. Mitt i påklädningen ringer en sisådär 5 människor och M hinner nästan springa till grannkommunen medan han väntar på sin mor. Men väl framme värmer solen fräkenlovande gott mot altanen i söderläge och avklädd till t-shirt och med kaffekopp i hand känns livet extra vårljuvt. Barn som roar sig själv och leker i sin egen lilla utehörna; springer omkring och kollar kaniner, gungar och skottar fram sandlådor känns lite som belöning efter vinterns glåmighet och lek inomhus.

På eftermiddagen levererar svärmor sista skenan för att kunna fortsätta med klädkammaren och så kommer kär gammal vän på besök med sin lilla skönhet efter stor umgängestorka! Hur kan man bo i grannstäder och ses så sällan som en gång i halvåret? Motiveringar saknas. Vi har sedan lyxat både med smoothie och prommis i solskenet samt lekparksinvigning och utegrillade hamburgare till middag följt av en rejäl uppruggning av smutsiga barn som nu är som nya och redo för nya äventyr.

Det närmsta i ordningen verkar bli ett flyttassisterande sådant i Jokkmokk. Blir nog spännande för både mor och dotter men mest för min andra kvinnliga hälft som ska stå ut med oss... Känner ni inte hur våren får en att vilja ha små spännande utflykter och påhitt på agendan så gott som hela tiden!?! Som om det sen inte vore nog med Lapplandsexotism så blommar de där små blå blommorna mot väggen också. Nu måste det väl ändå vara officiellt!?! Dags för vårskrik.

Inga kommentarer: