fredag 11 juni 2010

Skönt med nästan-semester!

Mycket på gång just nu; både praktiskt och i huvudet. Samtidigt känns det som att behovet av skön läsning i solstolen är snäppet mer trängande. Allteftersom de sista sakerna på att-göra-listan blir avbockade känns ledigheten mycket efterlängtad men lite bitter då inte mannen får ledigt så speciellt stor del av sommaren. Jag känner bara surt "Skitjobb!" men försöker att omrevidera. Dubbel tid blir dubbel glädje - eller nåt sånt...

Stora tjejen har av bara farten lärt sig höger och vänster och börjat ropa om saker som ligger till vänster eller att vi måste svänga till höger. Låter gulligt på nåt vis. Hon blev vid läggning "trött på det här med mamma och trött på det här med TXXXX så i kväll får det nog bli pappa, mamma!" :)
Leker som bäst, nöjer sig med lite och har blivit betydligt tuffare i sin framfart. Bra tycker jag då hon nog tyckt att det varit jobbigt att aldrig våga en hel massa saker. Fin och betydligt mer lätthanterlig än på läääänge. Sköna, tokiga, finurliga klurartänkaren!

Lillkillen tar på sig skorna och kastar sig på dörren det första han gör. Blir vrålarg när han måste äta frukost eller annat som kan orsaka motgång. Det märks att han blir äldre. Gråter, skriker och skakar på huvudet oftare numer, något som verkligen inte hört till vanlighet tidigare. Är fortfarande sockerfri och kan sniffa till sig frukt på mils avstånd. Busig, skrattig men med ett ganska hetsigt temperament (han också). Verkar som att båda barnen eventuellt ärvt en eller två gener av sin mamma.

Inga kommentarer: