söndag 18 juli 2010

Aprilväder i utbrottsvänligt juli

Vi har lite svårt att avgöra hur vi ska planera dagarna då vädret växlar från mörkt molnigt till varmt molnfritt på futtiga minuter. Vi tänker bad på kvällen, morgonen ser ut som kyligt regn och sen blir det högsommar igen framåt eftermiddagen.

Då jag tidigare i veckan yttrat de ödesdigra orden: "vi har det så harmoniskt hemma nu, jag tror att snart 4-åringens hormoner har stabiliserat sig något" så har vi såklart haft ett par, tre rejäla utbrott de senaste dagarna. Om allt. Vill bada, vill ha godis, vill ha tuggummi, vill ha glass, vill ha besök, vill åka bort, vill INTE, dumma, dumma, dumma. Tråkigt att alltid behöva ha stenhårt dragna regler för att det inte ska bli tumult i det lilla huvudet. Bara godis på lördagar. Inga aktiviteter vid ihållande tjat, desperat gråt, slag, sparkar och arga utrop. Hur mycket kan man få diskutera/kompromissa/bråka egentligen? Semestersnälla undantag måste försvinna, hon mår inte bra av "det fria" då hon hela tiden måste testa MER. Krutdurken.

Jag och jobbande mannen fick i går kväll efter färdigställande spacklingen en riktigt härlig stund i kvällssolen. En delad öl på en bänk i sista strålarna och prat, prat, prat om livet. Sovande barn och vi fick plats för oss själva en stund. Så lite det krävs. ♥

Inga kommentarer: