tisdag 13 juli 2010

Varats olidliga lätthet

Ännu en badlovande dag så med gott havsutflyktsmod drog jag och barnen i finfint plaskarsällskap till det lilla havsbadet. Efter mindre än en timme var halva himlen kolsvart och lovade allt annat än strålande sol så heldagen blev snöpligt avbruten och blev till fika och och 3-åringarnas version av kurragömma hos oss i stället.

Sen har jag och barnen myst hela (soliga!) eftermiddagen. Efter maten tog vi en lång promenad i skogen; tittade på myror, sprang i backarna, turades om att köra vagn och plockade årets första blåbär. Sommarkänslorna sprattlade fritt omkring i nervsystemet och vi hamnade på glasskiosk och njöt där varsin mjuk variant i den värmande kvällssolen, ackompanjerade av fotbollsspelande bakgrund. Kvällsbad och läsning i de, för dagen, nya böckerna avslutade stillsamt en fin dag. Jag som tänkte att tiden kanske skulle gå långsamt som gräsänka men just nu känns det som att det kan bli hur bra som helst. Avslappnat, avstressat och mysigt.

I morgon hämtas barnen av sin mormor för att njuta av miljöombyte då jag är inbjuden på middag i trevligt sällskap och barnvakten är särskilt god i år. Den bjuder förutom hämtning och underhållning på den sällsynta lyxen: sovmorgon utan frukostfix dagen efter och kanske till och med en singeltur på stan. Himlen är nära!

Inga kommentarer: