tisdag 29 juli 2008

Man bör bli rik på sitt jobb

Skön, slapp dag idag. Ja, förutom att vi hann städa källaren under tiden som lillfia sov då förstås. Där såg ut som WW III och jag tvingade ner den Motvillige Mannen i pannrummet medan jag själv tog hand om det rum som vi nu ett längre tag använt som avställningsplats. Med en bok i lurarna går det mesta rätt snabbt faktiskt, värre var det nog för mannen som hördes illvilligt grymta från sin bunker.

Annars har vi mest bara familjestrosat på Swensbylijda i eftermiddagssolen; tittat på hönorna och det forsande vattnet, återigen kastat pinnar i evigheters evighet och förundrats över hur fint de flyter iväg på vattenytan och så konstigt det är att stenarna bara säger "pack" (= plask).

Så här på kvällskvisten kom kära, efterlängtade vännen C på besök för ett uppdaterande samtal i avkylnande kvällssolen. Många år sen sist och nu dröjer det nog igen tyvärr. Lite trist är det nog allt att jag har så många vänner som valt att fly det kyliga landet i norr för så mycket sydligare breddgrader. Det tar ju för tusan minst ett helt dygn att ens tänka på att kunna vara framme för ett glas vin en vanlig torsdag. Vi bestämde att det får bli när vi arbetat upp ett fett konto och stora rikedomar och kan flyga private jet närhelst vi behagar. Måste nog byta jobb pronto.

Inga kommentarer: