tisdag 13 januari 2009

Dag nummer ETT i nya livet

Föräldraledigheten kunde kanske ha börjat lite bättre. Gråtrist, blåsigt väder och två små sjuklingar här hemma. Den stora är förvisso på bättringsvägen men den andra, mycket mindre, är rosslig och febrig och sover mest bara - måste väckas för att komma ihåg att hjälpa mamman att tömma sprickfärdiga, mjölkläckande bröst. Lilla gubben. På detta tillkom en hel del gnäll från stora flickan som insåg att älskade pappan inte skulle vara hemma mer med oss nu och det är mest bara han som duger nuförtiden. Det faller nog rätt i tiden att det är jag och hon som kamperar nu. Och lillebjoj förstås.

Dagen blev trots allt (så här i backspegeln, hann inte färdigt inlägget i förmiddags...) riktigt fin. Fick besök av rara M och surrade bort några timmar över en primitiv lunch och cappuccino och hann sedan skotta, läsa lite tidning över en grön kopp té och laga god kycklingmiddag om innehöll både ett par vitaminer och andra nyttigheter. Det var länge sen sist. Känns som att vi knappt haft några grönsaker hemma den senaste månaden trots att jag får svindåligt samvete när vi inte äter riktiga grönsaker utan fyller ut med en massa skithalvfabrikat. Strävar efter så grönt och ekologiskt/närproducerat som vi bara kan men ibland spricker det helt enkelt på lat/trötthet. Måste börja matplanera igen.

Efter frisk luft, lite hälsosam rörelse och bra mat känner jag mig så nu lite upplyft. Mannen myser med T i soffan och sjuka M sover igen, alltså lite tid för mig själv innan kvällens husmorsprojekt drar igång. Dag 1 som tvåbarnsmamma förd till handlingarna som förmiddagsmulen för att sedan övergå till eftermiddagshalvklar till klar. Sol i morgon?

Inga kommentarer: