fredag 2 januari 2009

Stora Tjejen

Alla gamla rävar i gemet försäkrade mig om att vår lilla tvååring skulle bli SÅÅ stor när vi fick nummer två. Mentalt trodde jag och tänkte att man kanske lägger lite mer ansvar än vad man borde på nummer ett trots att ha/on fortfarande är liten. Det visar sig att sanningen är att det är mer kroppsligt stor som hon blev i ett ögonblink. För herreguuuud så långa ben, stora fötter och tung kropp att bära omkring på hon plötsligt fick i jämförelsen med mindre-än-4-kilos-klimpen som numer bor hos oss. Så lustigt det är det här med "i relation till" något kan vara. Och värst av allt: det är bara två år kvar tills lilla killen är precis så här stor och tiden har gått alldeles för fort igen!

Nu sitter hon i badet och fantiserar sig tokig som vanligt. Den där ordfrossan som fullkomligen exploderade vid tvåårsgränsen resulterar i att vi nu får ta del av det nya fantasivärldsstadiet hon kommit in i. Just nu låter det "alla åka sukhuset, t inte jita armen, ajaj, måtte ta pjuta, titta bort, näe däj äj kokodilen" etc etc i all evighet. Man kan bara sitta och lyssna och värma upp hjärtat när det är lite kallt och trött ibland och drabbas av den stora lusten att äta upp den lilla sköngrodan.

Kan kanske bli lite värre med glada tålamodet med alla hennes tålamodsprövningar framöver för som det verkar nu så har lillebror en liten magknipsmage att ta hand om. Jag kan bara be om att det ska gå över snabbt. Jag som är så oerhört sömnberoende och överkänslig vid sömnbrist. Nåväl, ett problem som framtiden får bestämma existensen av. Skön fortsättning!

2 kommentarer:

M sa...

Åhh, när jag kom hem från BB med lilleman var E:s ansikte så stort och hans händer var enorma. "Jag ryms också här" sa han när jag ammade hemma första gången och satte sig i mitt knä. Det var så mysigt att ha honom nära och första avundsjukan blev kortvarig.

Och det där med språket är ju som en nyckel till en stängd dörr. Helt plötsligt får man ett kikhål in i en annan värld. Visst är det fantastiskt vad som rör sig där inne!

Hoppas att ni har det bra. Hur blev det förresten? Ska du jobba lite i vår så vi kanske syns? Annars skulle vi gärna också komma förbi med en "välkommen till världen"-present till den lille nyblivne.

Kram!

Nybliven sa...

Jaa... haha "T jyms också" låter det titt som tätt och hon vill helst sitta bredvid lillebror överallt. Inte så mycket av avundsjuka som att det verkar som att han pysslar med roliga saker och egotanken att allt är hennes grejer. Blir dock lite trångt i babyliften med en 14kg-bebis förutom den lilla vanliga så det är kanske tur att hon är lätt avledd.
Ja, språket är verkligen världens grej. Hon säger så mycket roliga saker just nu att vi får en massa extra goda skratt varje dag. Lilla smulan!

Åh, jag vet fortfarande inte om det där med jobbet. Det är mest en eventualitet. Just nu känns det inte så med en pruttig liten men ni är SUPERVÄLKOMNA att komma hem till oss när som helst så vi ses väl förhoppningsvis ändå!

Kram