onsdag 2 maj 2007

Det avlånga landets orättvisor

I helgen skulle vi trädgårdsfixa var det tänkt. Kanske till och med ta på de stora trädgårdshandskarna och fixa häck för att skrämma bort trafikljudet. Nu pratar de om 5°C och snöblandat regn hos oss i norr. Allt medan sörlänningarna blir lovade guld, gröna skogar och 15-20°C. Finns det då ingen hejd på eländet? Inte nog med att vi måste frysa häcken (hihi... men vi har ju inte planterat den än...) av oss. Vi måste också leva med vetskapen att man i de södra delarna av landet sitter på soliga uteserveringar med nåt läskande kallt i ena handen, de nya solbrillorna på näsan och blicken fäst på de blomstrande trädgårdarnas själauppmuntrande knoppning. Sommarklädda, glada människor överallt och häckar som i stort skett planterar sig själva. Okej, det där sista har jag inget vetenskapligt belägg för men det är mest troligt sant. Damn SMHI. Hoppashoppashoppas att de har fel som vanligt!

2 kommentarer:

Marie - Med mina händer... sa...

vågar jag nämna att jag bor i södra skåne och att vi smörjt in barnen med solkräm? nä... tänkte väl det... *är tyst*

Nybliven sa...

Åh vilken uppskattad solkrämstystnad! Förvisso blev det lite bättre även här nu på eftermiddagen men det är fortfarande kyligt... Det är det här som är nackdelen med att Sverige är så avlångt. Det skapar lätt avundssjuka tankar; söder vs norr, vad gäller temperaturer. Men ja ä int bitter... ;-)

Gjorde förresten din föreslagna mud pie idag och ÅH så god men JESUS så mättande. Sitter nu här med en chokladig tegelsten i magen och ska kolla lite lördagsfilm. *rap*

Ha det skönt o du lyckliga solbadade!