onsdag 9 maj 2007

Försenad!

Ja, både min 6-månadersrapport (hon är 7 nu... :-S) och jag själv är försenad. Ska till BVC och sitter fortfarande här utan kläder med 10 minuter kvar till avgång.

Tänkte att det var länge sen jag la upp en bild på vår pride & joy och tiden försvann när jag var inne i Fotoshoppen! Som den så ofta gör (=jag är fortfarande kass på Photoshop)...

Här kommer i alla fall pussar och kramar från oss i laglöst land.
Ha en skön onsdag!

4 kommentarer:

Mari sa...

Hej, är fortfarande kvar på inlägget om jämställdhet. Har funderat sedan jag läste det ... Som tur är upplever jag inte det som att någon i min omgivning tycker att jag ska fixa speciella frugrejer (eller så fattar jag inte det?!). Tvärtom så lagar min kille mest mat medan jag är bättre på tekniska grejor t ex. Men men det var inte det jag skulle säga, utan det var det här med "blicken". Att se och veta vad som ska göras hemma. Visst är det en del av målet - att inte behöva delegera? Att båda ska ha det seendet? Samtidigt är det nog svårt för våra sambos att få överblicken när vi är hemma på heltid. Hmmm, det blev nog inte så mycket vettigt sagt. Du kanske förstår vad jag menar ändå?

Nybliven sa...

O ja. Klart jag förstår. Problemet är ju liksom allmängiltigt. Och helt klart så är det Blicken som är det stora "problemet" här hemma. Jag har den. M har den inte. Han vill att jag delegerar. Jag vill det inte.

Det är såklart svårare nu när jag går hemma och fejar lite mer av bara farten men faktiskt så har vi bott ihop i många år redan och det har alltid varit blickslöst från Ms håll. Trots de godaste intentioner. Hur gör man? Hur väcker man en blick? Snälla, red ut om du sitter inne med alla mina svar!

För att försvara våra familjer lite så kanske det är så att jag ser sneglande ögon och fåniga kommentarer lite oftare än de förekommer. Bara för att jag tänker på hur orättvist det är att när båda föräldraparen (och även vid andra släkttilsställningar!) kommer på besök hamnar männen i vardagsrumssoffan och kvinnorna i köket. Så ska det INTE vara i den nya världen! Det är SÅNT som gör mig så förbannad!! Jag vill också hellre sitta i soffan ibland i stället för att förbereda mat och plocka undan efteråt. Då känner jag att mitt inre bara skriker av orättvisor och ilska!

Varför funkar sånt mycket bättre när det bara är vi två men så fort det kommer flera slår gamla könsregler in???
Det finns så mycket att reda ut och så mycket osynlig motvilja att jag känner *SUCK* och *KÄMPA* om vartannat!

Kan man stämma de som uppfann könsroller?

Soffan sa...

Oj så söt hon är!!! Roligt att se vem det var som bodde där inne i din mage när vi satt på Tapas och käkade.

Nybliven sa...

Ja, visst är hon söt hon den där som precis bajsade på golvet!?
Och visst känns det häftigt att de där små befruktade äggen som fick tapas-rester den där kvällen kommit ut och blivit till egna små människor bara sådär hux-flux. Jag förundras varje dag!